Firmahistorie

Badelement A/S er grundlagt i 2008 af Lise og Henning Jørgensen.

Firmahistorien rækker tilbage til 1981, hvor Henning Jørgensen som nyuddannet bygningskonstruktør og autoriseret VVS mester indtrådte i faderens, Ejner Jørgensens firma, EJ Badekabiner, der siden 1963 havde produceret præfabrikerede badekabiner.

EJ badekabiner gik pga. likviditetsproblemer i betalingsstandsning i 1989 og blev overtaget af Købmand John Hansen og Arne Løvbjerg samt Niels Sandahl. Henning Jørgensen forsatte i det gendannede EJ Badekabiner som salgschef.

I 1990 tiltrådte Lise Jørgensen også i EJ Badekabiner som projekterende.

Lise og Henning Jørgensen opsagde ansættelsen i EJ Badekabiner i 2004, og grundlagde samme år firmaet HBS Skandinavien, der på agentbasis, solgte badekabiner for det tyske firma HBS, der havde produktion i Tjekkiet.

 

Badelement A/S grundlægges

I 2008 blev aftalen med HBS opsagt og Badelement A/S blev grundlagt. Først med produktion i Cheb i Tjekkiet, og året efter blev der købt fabriksfaciliteter og produktionsapparat i Boleslawiec i Polen.

Der blev etableret kontor i Horsens, der styrer salg, projektering, indkøb, leverancer til byggepladserne og service.

Produktionen blev langsomt øget år for år, således at virksomheden i 2013 kunne udvidet produktionen med en ny fabrik i Rakowice Male.

I 2017 udvidede vi med endnu en fabrik i Polen med eget betonblanderi og støberi. Det er i Nowa Sol.

Således råder virksomheden i dag over 3 fabrikker i Polen med en produktionskapacitet på 45 færdige badekabiner dagligt, og årligt fremstiller 10.000 præfabrikerede badekabiner.

I 2017 optimerede vi samarbejdet med vores leverandører, så vi udelukkende producerer bæredygtige badekabiner, der er registreret i databasen for byggeprodukter, som kan indgå i bæredygtigt og DGNB-certificeret byggeri – uden at vi af den grund hævede priserne.

I 2017 købte den tyske kapitalfond Findus Badelement Aps af Lise og Henning Jørgensen. I forbindelse med handlen, købte Lise og Henning Jørgensen 20 % af aktiekapitalen i Badelement A/S, således at det nuværende ejerforhold er 80/20%.

2019 åbnede Badelement et nyt kontor i Norge og begyndte at levere badekabiner til det norske marked.

I 2020 blev Badelement SINTEF godkendt.

I 2021 begyndte Badelement at producere lette badekabiner og startede op på det svenske marked.

I 2022 etablerede Badelement en ny division, der designer og producerer præfabrikerede installationsskakte.

 

Se profilvideo