Svanemærkede badekabiner til bæredygtigt byggeri

 

Svanemærket som standard

Allerede i 2017 omlagde vi hos Badelement vores produktion, så vi udelukkende producerer badekabiner, der kan indgå i bæredygtigt byggeri – uden at hæve prisen. I 2020 har vores badekabiner opnået det nordiske miljømærke Svanemærket.

Badekabiner fra Badelement kan derfor – som standard – indgå i bæredygtigt byggeri. Uanset om det er Svanemærket eller DGNB-certificeret. Vi kan også levere til BREEAM-NOR-certificeret byggeri, som er den norske udgave af den internationale certificering BREEAM.

 

Skrappe miljøkrav til Svanemærket

Svanemærket ser på helheden og produktets samlede miljøbelastning i hele badekabinens livscyklus. Fra de anvendte råvarer og komponenter i produktionen, til den daglige brug og til hvordan badekabinerne er at bortskaffe, når byggeriet engang rives ned. Der er skrappe krav til hvilke kemikalier, der indgår i f.eks. maling og fugemasser. Og der stilles også krav til kvalitet og holdbarhed, så badekabinerne holder i mange år uden reparationer og udskiftninger, der ellers ville belaste miljøet.

Svanemærket opnås først efter en omfattende certificeringsproces hos Miljømærkning Danmark, hvor vi har dokumenteret, at vores badekabiner lever op til de fastsatte krav.

 

Hos Badelement arbejder vi målrettet med:

  • Bæredygtige materialer og sanitære produkter
  • Ressourceeffektivitet
  • Genan­vendelighed
  • Energieffektive løsninger gennem hele deres livscyklus

 

Se profilvideo