Grønne samarbejdspartnere til grønt byggeri

Miljøkravene til fremtidens byggeri er skrappere end nogensinde før. I et strategisk samarbejde leverer Badelement A/S og GROHE A/S bæredygtige kvalitetsløsninger, der lever op til byggebranchens miljøkrav.

I mere end 12 år har Badelement og GROHE været strategiske samarbejdspartnere. Et samarbejde som arbejder efter samme fællesnævner – bæredygtige og fremtidssikrede løsninger til dansk byggeri. I 2017 tog Badelement det første store skridt, og blev de første på markedet til at levere grønne badekabiner til grønt byggeri for bygherrer, boligforeninger, kommuner og andet storskalabyggeri.

 

Efterspørgsel på grønne løsninger

Hvert år leverer Badelement omkring 11.000 præfabrikerede og skræddersyede badekabiner til hele Norden. Sammen med GROHE, som er en del af Team Badelement, leverer de badeværelser med energi- og vandbesparende sanitære løsninger til over 70 byggeprojekter hvert år, hvor størstedelen indgår i bæredygtigt byggeri.

Direktør hos Badelement, Henning Jørgensen, forklarer, at der til stadighed er mere og mere fokus på de grønne løsninger.

”Vi har længe indset nødvendigheden for en bæredygtig udvikling. Derfor leverer vi udelukkende bæredygtige badekabiner, uden at hæve prisen. Et badeværelse skal ikke koste mere, bare fordi det er bæredygtigt. Vores samarbejdspartnere i Team Badelement skal ikke bare tænke grønt, de skal levere grønt. GROHE har det bæredygtige produktsortiment, der lever op til de bæredygtige krav ved vores kunder.”

Med de grønne badekabiner er Badelement i samarbejde med GROHE på forkant med lovgivningen og på linje med udviklingen i den danske byggeindustri og de stadigt skrappere krav til bæredygtighed i offentligt og privat udbudsmateriale. For eksempel har de to partnere leveret 190 fuldt færdige badeværelser til Alsik Hotel i Sønderborg, som matcher hotellets skrappe kravspecifikationer om at blive 100 procent CO2-neutral i 2029.

 

Mindsker CO2-forbruget med ca. 1.5 millioner Kwh årligt

I grønt byggeri er der særligt fokus på vand- og energioptimeringer. Siden 2017 har de to samarbejdspartnere været med til at sikre en samlet energibesparelse på 6 millioner Kwh på hoteller og fælles projekter. For eksempel har Badelements badekabiner med GROHEs produkter givet Comwell Hotel Aarhus en årlig vandbesparelse på 4 millioner liter om året. Det er en årlig besparelse på ca. 210.000.- kr.- ekskl. moms, i forhold til prisen på vand og fjernvarme.

Senior Project Sales Manager, Henning Lien, fra GROHE forklarer, at det vigtige i deres samarbejde med Badelement også er at sikre komforten foruden at sikre store ressourcebesparelser i driften.

”De fleste er med på den grønne bølge i større eller mindre grad, men vi kan specielt med Badelement og de projekter, vi samarbejder om, skrue meget langt ned for ressourceforbruget og samtidig sikre komforten. Det er noget vi hele tiden arbejder på, og det er styrken i vores samarbejde og partnerskab.”

Med det grønne samarbejde, er Badelement og GROHE allerede på forkant med efterspørgslen på grønne løsninger. Sammen har de udviklet et diplom som viser, hvor meget de forskellige projekter har sparet i forhold til vand, energi og CO2. Et bevis på, at byggeriet har installeret bæredygtige badeværelser.

 

Bæredygtighed som standard

Hos Badelement har man for længst indset nødvendigheden af en bæredygtig udvikling kombineret med et skarpt fokus på den omkostningsmæssigt fornuftige produktion. Badelement er i betydelig vækst og har været det konstant siden etableringen i 2008. Årsagerne er blandt andet langsigtet, strategisk planlægning via konstellationer som samarbejdet med GROHE. Samarbejdet sker i form af specifikke GROHE projekt-services såsom vand- og energiberegning, produktspecifikation, produktdokumentation, installationstræning, service og teknisk support.

Det er vigtigt for os at have sikkerhed for, at vi har en samarbejdspartner, der kan løfte den opgave, der specificeres i samarbejde med vores kunder, og det har GROHE gjort til fulde. Specielt på det energibesparende og vandbesparende område. Det giver tryghed i vores rådgivning, at vi har en samarbejdspartner, der er klædt på til opgaven,” siger Henning Jørgensen, direktør ved Badelement.


FAKTA

Badelement A/S og GROHE A/S har leveret grønne badeværelser til 250 byggerier siden 2017.

Badekabineproducenten Badelement A/S er Nordens største leverandør af præfabrikerede og skræddersyede badekabiner, og GROHE A/S er Europas største udbyder af vandteknologiske totalløsninger som armaturer, brusesystemer og cisterner.

Grønne projekter, som Badelements badekabiner er indgået i:

 • Comwell Hotel, Aarhus
  4 mio. liter vandbesparelse årligt
  = 210.000 kr. ekskl. moms
  Se casen her
 • Alsik Hotel, Sønderborg
  2,6 mio. liter vandbesparelse årligt
  = 108.613 kr. ekskl. moms
  Se casen her
 • Hasselholm, København
  3,1 mio. liter vandbesparelse årligt
  = 125.593 kr. ekskl. moms
 • Kastanjeholm, København
  1,9 mio. liter vandbesparelse årligt
  = 78.550 kr. ekskl. moms
Se profilvideo