Poppelstykket 8 i valby

 

Vi har sparet mange mandetimer

Torben Mortensen, projektchef hos Gråkjær, er ikke i tvivl: ”Vi har nok haft 30-40 færre mand på byggepladsen, end vi ellers skulle have haft.” Da Gråkjær stod for hovedentreprisen på 360 ungdomsboliger på Poppelstykket 8 i Valby, udnyttede de fordelene ved præfabrikerede badekabiner, præfabrikerede teknikskakter i sammenhæng med badekabinerne og ved at have vinduerne præmonteret i betonelementerne. Dermed var råhuset stort set bygget, når elementerne var monteret.

 

Forbedret sikkerhed og lettere byggeledelse

Foruden de mange sparede mandetimer, havde Gråkjær også væsentlig bedre sikkerhed på byggepladsen – alene fordi der var så markant færre mand på pladsen.

Torben Mortensen mener også, ”det har helt klart været en kæmpe fordel for byggeledelsen” med de præfabrikerede elementer, som også har været med til at sikre, at byggeriet holdt tidsplanen. ”Vi har været fri for at have usikkerhed, om vi nåede det til tiden,” som han tilføjer.

 

Det er noget, vi kan anbefale andre

Ungdomsboligerne på Poppelstykket i Valby er Torben Mortensens første erfaring med præfabrikerede badekabiner i beton fra Badelement: ”Det er en stor fordel, at de er færdige og ikke skal pakkes ind, når de er monteret.”

Samarbejdet og koordinationen med Badelement har fungeret upåklageligt, så de præfabrikerede badekabiner fra Badelement er en løsning, Torben Mortensen vil vælge igen: ”Det er helt klart værd at satse på med sådan et byggeri – det er noget, vi kan anbefale andre.”

 

Poppelstykket 8, Valby
Bygherre: Koncenton A/S
Entreprenør: Gråkjær
Arkitekt: VA Arkitekter ApS
Ingeniør: WSP Danmark
Antal: 360 badekabiner

 

Se profilvideo